Home
Tsjernobyl nu
Algemene
informatie

Interkerkelijke samenwerking
Informatie over hulp
Tsjernobyl kinderen Delfzijl
Gastouder Info
Inzamelingen / Acties
Info & reisverslagen projecten
Links
Sponsors
Gastenboek
Contact opnemen
Krantenartikelen
Foto's 
Overige pagina's
Actueel nieuws
Nieuwsbrieven
Tsjernobyl in de media
Doelgroep van het project
Project 2010Reisverslag 13-09 t/m 18-09
Foto's
Verslagen activiteiten
Nieuws & wetenswaardigheden
Krantenartikelen
Inzamelingen / Acties
Projecten t/m 2008
Project 2013Nieuws & wetenswaardigheden
Reisverslag 05-03 t/m 09-03
Verslagen activiteiten
Krantenartikelen
Inzamelingen / Acties
Foto's
Kinderen uit Wit Rusland weer thuis

We zijn weer terug na een week waarin allerlei emoties de revue passeerden.
Na het afscheid op 8 nov. in Delfzijl kwamen ,zoals verwacht, de fotoboeken al snel tevoorschijn en werden de verhalen uitgewisseld.
Na een nacht in de bus kwamen we de volgende dag aan in Debie Wilkie ( klein plekje onder  Warschau) waar we na een warme maaltijd, vroeg op bed lagen om de slaap in te halen.
lees meer.....


Reisverslag van 8 november 2010 tot 13 november 2010-11-09


Na een mooi afscheidsfeest op zaterdag 6 november waar de kinderen zich van hun beste kant hebben laten zien was er op zondag tijd voor een afscheid binnen de diverse kerken.

Maandag 8 november
Maandag stond in het teken van het inpakken van de tassen en deze moesten tussen 09.00 en 11.00 uur ingeleverd worden. De meeste tassen waren voorzien van tape om ze dicht te houden.
Om 18.30 uur kwam de bus. Dit was een half uur later dan gepland en alle zeilen moesten worden bijgezet om de bus op tijd geladen te hebben
lees meer.....Hoe ervaar je een reis van Belarus naar het verre Nederland als kind.....


Je stapt na afscheid te hebben genomen van je ouders/verzorgers, met je schaars gevulde tas in een luxe bus met allemaal vreemde mensen. Onderweg zie je al allerlei dingen die je nog niet eerder hebt gezien omdat je op het platteland woont. Daar zijn meestal geen mooie wegen, stoplichten, mooie bruggen en kerken. Dus samen met je klasgenoten weet je niet waar je het eerst of laatst moet kijken om het allemaal in je op te nemen.
Lees meer......


Leuke wetenswaardigheden / anekdotes

Er woont tijdelijk een mooi zwoel meisje met prachtige lange bruin/zwarte haren en een paar grote bruine ogen, dat is in Delfzijl ook een paar jongens opgevallen. Ze komen bij het logeeradres met allerlei kadootjes en lekkers op de stoep!\
Lees meer.....Invloed van straling op een kinderhuid

Met ons "leenkind" Valik ben ik voor zijn exceem naar een bioresonant(Dhr.Polling) geweest. Tot onze grote verrassing was er een russisch sprekende stagiere aanwezig. Nu stond ik dus met mijn oren te klapperen. Maar voor Valik was het super. Eerst heeft ze hem op verschillende voedingsmiddelen getest, maar daar reageerde hij niet op.
Lees meer.....