Verslag van reis naar Wit Rusland t/m 6 maart

Op 4 maart  om 19.30 uur zijn de begeleiders zijn vertrokken vanuit Delfzijl. Ze zijn weggebracht naar Duitsland  en zijn op een parkeerplaats op de bus zijn gestapt. De bus met kinderen uit Veenendaal was om 21.40 uur op de parkeerplaats. Met moeite werden de bagage en de stoelverhogers  in de bus geladen, want net als overal was de bus erg vol.
Om 22.00 uur is de bus gaan rijden. Op 5 maart om 04.00 uur was de bus bij de Duits -  Poolse grens. De groep was erg vroeg en er werd besloten om niet direct naar het overnachting adres te rijden, maar rond te kijken in Warschau.
Ongeveer 50 km voor Warschau kreeg de bus pech. Het bleek dat de motor kapot was en ook niet direct gerepareerd kon worden.  De koelvloeistof was in de motor gelopen.

De groep stond op de vluchtstrook van de snelweg. Via Havi  Reizen in Polen is een bus uit Warschau gekomen en heeft de groep met de meest nodige bagage opgepikt en naar het slaapadres in Debie Wilkie gebracht.  Daar is de groep om 13.50uur aangekomen.

Door de  busmaatschappij OAD werd direct een andere bus geregeld , die vanuit Nederland naar de gestrande bus is gereden.  De kapotte bus is van de vluchtstrook gesleept en naar Warschau gebracht.
Op 5 maart 2013 om ongeveer 14.00 uur is de groep aangekomen in Debie Wilkie met een bus van een poolse organisatie.

De bus  van OAD die kapot was is weggesleept naar Warschau  De OAD heeft een andere bus vanuit Nederland naar het slaapadres gestuurd.
Vanmorgen 6 maart 2013 is de bus aangekomen op het slaapadres. Alle bagage en andere zaken zijn overgeladen.
Om 08.00 uur is de bus gaan rijden.  Om ongeveer 10.00 uur was de bus met kinderen en begeleiders bij de Poolse grens.  De controle ging vrij snel en om 11.00 uur stonden ze voor de Wit Russische grens.
Het was erg druk bij de grens, maar de bus mocht voor en om 11.15 uur stonden ze vooraan en kon de controle beginnen . Om ongeveer 12.00 uur waren ze door de grens en zijn nu op weg naar Stolin.lees verder....

Home
Tsjernobyl nu
Algemene
informatie

Interkerkelijke samenwerking
Informatie over hulp
Tsjernobyl kinderen Delfzijl
Gastouder Info
Links
Sponsors
Gastenboek
Contact opnemen
Krantenartikelen
Overige pagina's
Actueel nieuws
Nieuwsbrieven
Tsjernobyl in de media
Doelgroep van het project
Project 2010Reisverslag 13-09 t/m 18-09
Foto's
Verslagen activiteiten
Nieuws & wetenswaardigheden
Krantenartikelen
Projecten 2016
Project 2013Nieuws & wetenswaardigheden
Reisverslag 05-03 t/m 09-03
Verslagen activiteiten
Krantenartikelen
Foto's
Laatst bijgewerkt:
23 januari 2016
Nieuws & wetenswaardigheden
Reisverslag 04-01 t/m 09-01
Foto's
Verslagen activiteiten