Overzicht project 2018

In de afgelopen 6 weken van 28 april tot 11 juni verbleven er in Delfzijl e.o 20 kinderen, een juf en een tolk uit Wit-Rusland voor hun gezondheid.
Na een lange reis kwamen ze op zaterdag 28 april in Delfzijl aan waarbij ze in de Molenberg welkom werden geheten door de burgemeester.
Nadat de kinderen aan de gastouders werden gekoppeld, gingen de kinderen met hun gastouders naar huis, waarna ze 's middags nog even bij elkaar kwamen op school.
Op zondag was er een samenkomst in het Havenlicht in Delfzijl.
Na een paar drukke dagen, begon op maandag de 1e schooldag in de brede school in Tuikwerd. 's Middags konden de kinderen kleding uitzoeken op de kledingbeurs. Dinsdag gingen de kinderen met het bestuur naar sprookjeshof in Zuidlaren, waar de kinderen zich konden uitleven op allerlei speeltoestellen.


Hierbij een filmpje uit 2012 over een 9 jarig meisje die voor 6 weken in een Nederlands gastgezin verblijft.
Inmiddels zijn er 3 nieuwsbrieven verschenen met info over het project van 2018. Deze nieuwsbrieven zijn hier te lezen.

 

 

Home
Algemene
informatie

Gastouder Info
Links
Facebook
Contact opnemen
Krantenartikelen
Actueel nieuws
Nieuwsbrieven
Tsjernobyl in de media
Doelgroep van het project
Project 2016
Reisverslag 04-01 t/m 09-01
Foto's
Verslagen activiteiten
Organisatie
Sociale media
Gastenboek
Archief foto's
Foto's project 2013
Foto's project 2010
Krantenartikelen
Project 2018
Reisverslag 23-04 t/m 28-04
Foto's
Verslagen activiteiten


Zo waren er elke dinsdag activiteiten, zoals uitstapjes naar de politie in Delfzijl, brandweer in Bierum, naar de manege in Holwierde, speeltuin in Godlinze en naar een educatieve boerderij in Ten Boer.
Naast deze uitstapjes, kregen de kinderen op maandag muziek- en godsdienstles van Peter Drost, op donderdagmorgen gingen de kinderen zwemmen in het zwembad van Appingedam en was er donderdagmiddag knutselen op school. Op vrijdag was er gymnastiek in de gymzaal bij de brede school.
In de laatste week waren er nog extra activiteiten georganiseerd, zoals een uitstapje naar de molen in Farmsum en bowlen in de Bolder Delfzijl.
Het waren drukke maar mooie weken waar de kinderen erg van genoten hebben.
WYSIWYG Web Builder