09-01: Aankomst in de Molenberg en 's middags op school

Na een lange reis van ruim 25 uur, kwamen we na een vertraging van ongeveer een uur aan bij de Molenberg aan in Delfzijl. Daar werden we opgewacht pnder luid applaus opgewacht door de gastouders. Ook de burgemeester Beukema was hierbij aanwezig en hij kreeg van een van de kinderen een stukje brood als teken van welkom.
Nadat iedereen naar binnen ging, de kinderen limonade kregen en de gastgezinnen koffie kregen, werden we eerst welkom geheten door de burgemeester Beukema, waarna voorzitter Cor Buffinga het woord voerde.
Alja Buffinga vertelde daarna hoe de reis verlopen was, we een goede reis hebben gehad, zonder problemen de grens overkwamen en vooral de eerste dagen in Wit-Rusland veel kou hebben meegemaakt.
Vervolgens kwamen Jolanda en Jocé aan het woord met informatie voor de gastgezinnen, waarna alle gastouders met hun kind uit Wit-Rusland op de foto kwamen.
Hierna ging iedereen naar huis om elkaar ’s middags weer te ontmoeten op school.
Op de school in Tuikwerd, vonden de kinderen het fijn om elkaar weer even te zien, en werden alle spullen uitgereikt, zoals een tas met schoolspullen, zwem- en gymkleding en een Russische bijbel.
Voor de gastouders was het ook wel fijn om elkaar weer tegen te komen, zodat diverse vragen die er waren besproken konden worden en waar nodig met behulp van de tolk kon worden opgelost.

 

 

Home
Algemene
informatie

Gastouder Info
Links
Facebook
Contact opnemen
Krantenartikelen
Actueel nieuws
Nieuwsbrieven
Tsjernobyl in de media
Doelgroep van het project
Project 2016
Reisverslag 04-01 t/m 09-01
Foto's
Verslagen activiteiten
Organisatie
Sociale media
Gastenboek
Archief foto's
Foto's project 2013
Foto's project 2010
Krantenartikelen
Project 2018
Reisverslag 23-04 t/m 28-04
Foto's
Verslagen activiteiten
WYSIWYG Web Builder