Home
Algemene
informatie

Gastouder Info
Links
Facebook
Contact opnemen
Krantenartikelen
Actueel nieuws
Nieuwsbrieven
Tsjernobyl in de media
Doelgroep van het project
Project 2016
Reisverslag 04-01 t/m 09-01
Foto's
Verslagen activiteiten
Organisatie
Sociale media
Gastenboek
Archief foto's
Foto's project 2013
Foto's project 2010
Krantenartikelen
Project 2018
Reisverslag 23-04 t/m 28-04
Foto's
Verslagen activiteiten
Aankomst Tsjernobyl kinderen in Delfzijl

Door redacteur. Publicatie: 30 april 2018  in de Eemsbode

DELFZIJL Een groep van 20 kinderen is samen met hun juf en een tolk uit Wit Rusland zaterdag 28 april aangekomen in Delfzijl en omgeving.
Deze kinderen wonen in het gebied dat door de ontploffing van de Tsjernobyl centrale radioactief besmet is geraakt. 26 april 2018 was dat al 32 jaar geleden maar het gebied is nog steeds erg besmet. De kinderen werden ontvangen door Burgemeester Beukema bij Theater en congrescentrum de Molenberg. Ze verblijven bij gastgezinnen in Delfzijl, Bierum, Spijk en Wagenborgen.
De komende tijd krijgen ze iedere ochtend les in de Brede School Tuikwerd. In de middag is er tijd voor ontspanning. Tijdens het project gaan de kinderen een bezoek brengen aan de politie en de brandweer. Ook gaan ze bowlen bij De Bolder en spelen in de Knoll´n toen. Elke donderdag gaan ze zwemmen in Dubbelslag en op vrijdag is er gymles. De kinderen zijn tot en met 11 juni in Nederland.
Tsjernobyl kinderen aangekomen in Delfzijl
Gepubliceerd op 30 april 2018  in de Eemkrant
Delfzijl – Op zaterdagmorgen 28 april  is er een groep van 20 kinderen samen met hun juf en een tolk uit Wit Rusland aangekomen in Delfzijl en omgeving.  Deze kinderen wonen in het gebied dat door de ontploffing van de Tsjernobyl centrale radioactief besmet is geraakt. 26 april 2018 was dat al 32 jaar geleden maar het gebied is nog steeds erg besmet.
De kinderen werden ontvangen door Burgemeester Beukema  bij Theater en congrescentrum de Molenberg.

Ze verblijven bij gastgezinnen in Delfzijl,  Bierum, Spijk en Wagenborgen.
De komende tijd krijgen ze iedere ochtend les in de Brede School Tuikwerd. In de middag is er tijd voor ontspanning. Tijdens het project gaan de kinderen een bezoek brengen aan de politie  en de brandweer. Ook gaan ze bowlen bij De Bolder en spelen in de Knoll´n toen. Elke donderdag gaan ze zwemmen in Dubbelslag en op vrijdag is er gymles.
De kinderen zijn tot en met 11 juni in Nederland.
Gepubliceerd in DvhN op 30 april 2018
WYSIWYG Web Builder