Home
Algemene
informatie

Gastouder Info
Links
Facebook
Contact opnemen
Krantenartikelen
Actueel nieuws
Nieuwsbrieven
Tsjernobyl in de media
Doelgroep van het project
Project 2016
Reisverslag 04-01 t/m 09-01
Foto's
Verslagen activiteiten
Organisatie
Sociale media
Gastenboek
Archief foto's
Foto's project 2013
Foto's project 2010
Krantenartikelen
Project 2018
Reisverslag 23-04 t/m 28-04
Foto's
Verslagen activiteiten
Een van de kinderen werd zelfs in de handboeien geslagen. Na de uitleg was er gelegenheid om vragen te stellen. Veel kinderen waren verbaasd dat het wapenarsenaal van de Nederlandse agenten niet zo groot was als dat van hun collegaís in Belarus. Na de uitleg kregen de kinderen een rondleiding door het bureau. Alles werd aandachtig bekeken; de balie, de meldkamer, de recherche afdeling maar het meest spannend waren natuurlijk de cellen. Hierna gingen we naar buiten om de politieauto aan een grondige inspectie te onderwerpen. Iedereen had de gelegenheid om in de auto plaats te nemen en natuurlijk moesten ook zwaailicht en sirene grondig getest worden.15-05: Uitstapje naar de politie Delfzijl


Op dinsdag 15 mei gingen de kinderen ís ochtends om 10:00 uur op excursie naar het politiebureau. Eenmaal aangekomen werden ze hartelijk welkom geheten door de chef van het bureau en daarna konden ze plaats nemen in een vergaderruimte. Nadat iedereen was voorzien van iets te drinken legden twee agenten uit wat de politie in Nederland zoal doet.
Ook werd duidelijk uitgelegd uit welke onderdelen het uniform van een agent bestaat. Een aantal kinderen mocht zelfs even het kogelvrije vest aandoen om te ervaren hoe zwaar dat is.
Ondertussen hield een andere agent een alcohol controle onder de groep en kon het gebeuren dat een aantal kinderen de blaastest moesten doen. Iedereen slaagde gelukkig glansrijk. Na een groepsfoto en een dankwoord van Juf namens de groep vertrokken we weer naar school waar ís middags gewoon weer les was.
WYSIWYG Web Builder