Home
Algemene
informatie

Gastouder Info
Links
Facebook
Contact opnemen
Krantenartikelen
Actueel nieuws
Nieuwsbrieven
Tsjernobyl in de media
Doelgroep van het project
Project 2016
Reisverslag 04-01 t/m 09-01
Foto's
Verslagen activiteiten
Organisatie
Sociale media
Gastenboek
Archief foto's
Foto's project 2013
Foto's project 2010
Krantenartikelen
Project 2018
Reisverslag 23-04 t/m 28-04
Foto's
Verslagen activiteiten
Reisverslag ophalen kinderen uit Wit-Rusland 2018 (vervolg)

Hierna was het tijd om naar de school in Belausha te gaan. We werden verwelkomd door een jongen en meisje die een brood aanreikten en iets in het Russisch en in het Engels zeiden. 
lees verder >>
Daarna volgde een rondleiding en optredens van de kinderen. De school zag er netjes en verzorgd uit. Na een heerlijke WR maaltijd gingen we in 2 groepen de gezinnen van de kinderen bezoeken. De huizen van de kinderen zagen er goed verzorgd en netjes uit. Onze indruk was dat het een  dorp was die bezig was met vooruitgang. Mensen met een bepaalde geloofsovertuiging hadden opvallende grote en zeer nette huizen. Fijn om te zien dat het goed gaat met de mensen in het dorp. Nadat iedereen bezocht was kregen we eten bij  een gezin. Hierna hadden we nog een ontmoeting met de ouders, ze konden vragen stellen die voor hun belangrijk waren en we konden samen met Sasha hun geruststellen dat alles goed zou komen en alles goed geregeld was. Hierna had de gastoudercommissie nog  een gesprek met de juffen om te vragen of er nog iets belangrijks was qua informatie over de kinderen wat niet op het papier stond vermeld,  wie met wie vriendin of vriend was. Toen we deze informatie ook hadden kon de gastoudercommissie beginnen met het matchen van kind aan de gastgezinnen.
Op donderdag zijn we nog op de school van Bolsjoi Orly geweest en hebben daar nog enkele kinderen van vorige projecten gezien en ook juf Maria en juf Lilia.
’s Middags vertrokken we per auto (onderweg nog lekke band) naar Starina om daar met 2 paarden en wagens naar het bos te gaan om te gaan barbecueën. Een bijzondere ervaring. Tegen 17.15 waren we weer terug in Orly . 
WYSIWYG Web Builder